Startend ondernemer

Veel mensen denken erover een bedrijf te beginnen.

Zelf je inkomen verdienen, jouw prachtige producten in een mooie winkel te koop aanbieden, zelf een kinderopvang beginnen, je creatieve ideeën gebruiken, geen baas die met de eer gaat strijken, flexibele werktijden, werk en privé beter kunnen combineren, aanzien en status hebben. Dat zijn de redenen die aan de leuke kant van de balans staan.

De andere kant van de balans wordt gevuld met heel veel tijd stoppen in je werk, voortdurend op zoek zijn naar klanten, je in de schulden steken, op zoek zijn naar geldschieters, een flinke taak hebben in de bureaucratische rompslomp of een bedrijfsplan schrijven,

Het is omvattender dan je denkt om een eigen zaak te hebben en het is veel gemakkelijker dan je vreest.

Eén kwaliteit moet je als ondernemer zeker hebben en dat is mogelijkheden zien die jou verder kunnen helpen. Goed voorbereiden verhoogt de slaagkans. Goed voorbereiden kan tot de conclusie leiden dat je niet moet starten.

Cursussen

De kunst van het ondernemen”, een training van zeven bijeenkomsten waarin de aandacht gericht is op het oefenen en trainen van vaardigheden als het presenteren van je bedrijf, netwerken, onderhandelen, plannen en organiseren.

Zou je dat wel doen?”, een oriëntatietraining van vier bijeenkomsten voor mensen die erover denken om voor zichzelf te beginnen en willen uitzoeken of dit haalbaar is. In deze training wordt met behulp van  het bedrijfsplan stap voor stap onderzocht of een  idee, al dan niet aangepast, haalbaar is.

Bedrijfsplan schrijven”, In zeven bijeenkomsten passeren alle onderwerpen de revue die een startende ondernemer moet weten eer hij begint. De bouwstenen voor het bedrijfsplan worden voorbereid en klaargezet.

Marketing voor starters”, in 7 bijeenkomsten komen marketingaspecten aanbod zoals het bepalen en beschrijven van de behoefte van de doelgroep, concurrentie- analyse en de marketingmix.

Waarmee kan ik u van dienst zijn?’ Een training commerciële vaardigheden, in 6 bijeenkomsten verkoopvaardigheden voor startende ondernemers.